「我離港前到過一間精神科醫院。當時有位病人禮貌地問,一個以作為世上最悠久民主政體而自傲的國家,如何能夠將此地交給一個政治制度非常不同的國家,且既沒諮詢當地公民,又沒給予他們民主的前景,好讓他們捍衞自己的將來。一個隨行同事說,奇怪,香港提出最理智問題的人,竟在精神科醫院。」彭定康 金融時報

“During a visit to a mental hospital before I left Hong Kong, a patient politely asked me how a country that prided itself on being the oldest democracy in the world had come to be handing over his city to another country with a very different system of government, without either consulting the citizens or giving them the prospect of democracy to safeguard their future. Strange, said one of my aides, that the man with the sanest question in Hong Kong is in a mental hospital.”Chris Patten Financial Times

Non Chinese literate friends, please simply switch to English Version provided by LOUSY Google Translation

Please participate in the unregistered demography survey of visitors at the right hand side bar. You are: ?

敬請參與在右下方的不記名訪客分佈調查問卷,你是: ?

Sunday, March 10, 2013

三毛猫ホームズの推理

三毛猫ホームズの推理



NTV三毛猫ホームズの推理 圖片來源:yahoo.co.jp



上週末播完的《家政婦三田》,同一時段播出另一輯日劇是 NTV 的《三毛猫ホームズの推理》,有 嵐 的 相葉雅紀 飾演主角 片山義太郎,是依照推理小說家 赤川次郎 的名作:《三毛猫ホームズシリーズ》改編而成。


ホームズ 就是 福爾摩斯 的片假名,Sherlock Holmes 與 Dr. Watson
(John),是老牌英文偵探小說不用細表。三毛猫ホームズシリーズ 直譯就是 Mikeneko Holmes Series 了,赤川次郎 的 三毛貓福爾摩斯系列,經已被搬上熒幕和銀幕經已無數次。


據《日文維基百科》記載,電視就有:石立鉄男版,陣内孝則版,和今次 嵐 の 相葉雅紀版。

相葉雅紀 與 福爾摩斯 一起查案


第一集的《三色猫探案-女子大学杀人事件》沒有難度,嗜悲 愚魯也一早拆局,估到如何密室殺人,又猜到誰是殺人的主謀,故此集中精神看貓貓。



NTV三毛猫ホームズの推理內の貓貓 圖片來源:exblog.jp


NTV三毛猫ホームズの推理內の貓貓 圖片來源: purpleberry.com.hk

NTV三毛猫ホームズの推理內の貓貓 圖片來源:mantan-web.jp


看看是不是同一隻貓貓呢?




伸延閱覽:
三毛猫ホームズの推理 NTV.co.jp
三毛貓福爾摩斯系列 維基百科
NTV土曜ドラマ「三毛猫ホームズの推理」 日文維基百科
三毛猫ホームズシリーズ (mikeneko Holmes Series)維基百科


我的舊文:
天城山 (談推理小說:天城山奇案)
誰是魔鬼?是誰的錯?(談推理小說:東京機場謀殺案)



2 comments:

naruto said...

隻貓好靚,成套戲演技最好係佢:)

The Inner Space said...

歡迎光臨Nartuo兄所以套劇咁渣我都會睇落去因為想睇貓貓福爾摩斯同埋想知喺唔喺同一隻貓貓!