「我離港前到過一間精神科醫院。當時有位病人禮貌地問,一個以作為世上最悠久民主政體而自傲的國家,如何能夠將此地交給一個政治制度非常不同的國家,且既沒諮詢當地公民,又沒給予他們民主的前景,好讓他們捍衞自己的將來。一個隨行同事說,奇怪,香港提出最理智問題的人,竟在精神科醫院。」彭定康 金融時報

“During a visit to a mental hospital before I left Hong Kong, a patient politely asked me how a country that prided itself on being the oldest democracy in the world had come to be handing over his city to another country with a very different system of government, without either consulting the citizens or giving them the prospect of democracy to safeguard their future. Strange, said one of my aides, that the man with the sanest question in Hong Kong is in a mental hospital.”Chris Patten Financial Times

Non Chinese literate friends, please simply switch to English Version provided by LOUSY Google Translation

Please participate in the unregistered demography survey of visitors at the right hand side bar. You are: ?

敬請參與在右下方的不記名訪客分佈調查問卷,你是: ?

Thursday, May 01, 2008

天空之城 Laputa

天空之城 Laputa




在別人的網誌看到了主題歌曲【天空之城】﹐雖然我喜歡『龍猫』多一些﹐但是 宮崎駿的卡通片﹐天空之城風之谷魔女宅急便﹐ 都在我收藏之列。


早已經寫好放在倉底的一篇網誌,可以重見天日了。故事相信很多朋友都有看過, 不贅!趁五一勞動節假期,休息一吓,聽聽美妙的音樂,鬆弛掹掹緊的神經。


以下是兩段 youtube 的 片段,選出來分享一吓。



以前的一段男聲 MTV被 YOUTUBE刪掉了﹐現在祇得這女聲的MTV。






天空之城 交響樂團 演奏版 指揮: 久石讓


宮崎駿作品很多是和 久石讓合作,後者負責音樂,例如: 風之谷(1984),天空之城(1986)、龍貓(1988)、魔女宅急便(1989 )、飛天紅豬俠(1992)、幽靈公主(1997)、千與千尋(2001 ) 及 哈爾移動城堡(2004)。 恭請觀賞!

後記:
貳靈壹弎年九月,宮崎駿 宣布退休了!

伸延閱覽:
幽靈公主 Ashitaka Sekki
宮崎駿監督引退会見 tokyo-np.co.jp
宮崎駿宣布退休 新浪新聞網
我的舊文:
龍貓 My Neighbour Totoro

2 comments:

新鮮人 said...

又有其他人用"天空之城"做background music?
喔~~~又會咁啱嘅!?

看看"龍貓"是1988年的作品,
原來己經20年前的事,
時光飛逝!

我只有"龍貓"等的vcd,
質數麻麻,
但它們都是不可多得的佳作,
有錢都要去買返啲dvd黎收藏先!

The Inner Space said...

『龍貓』 個邊有 久石讓
親自鋼琴演奏主題曲!
這邊 有 久石讓指揮的
交響樂 『天空之城』,
兩段都是不容錯過的音樂,
趁勞動節假期,輕鬆一吓!