「我離港前到過一間精神科醫院。當時有位病人禮貌地問,一個以作為世上最悠久民主政體而自傲的國家,如何能夠將此地交給一個政治制度非常不同的國家,且既沒諮詢當地公民,又沒給予他們民主的前景,好讓他們捍衞自己的將來。一個隨行同事說,奇怪,香港提出最理智問題的人,竟在精神科醫院。」彭定康 金融時報

“During a visit to a mental hospital before I left Hong Kong, a patient politely asked me how a country that prided itself on being the oldest democracy in the world had come to be handing over his city to another country with a very different system of government, without either consulting the citizens or giving them the prospect of democracy to safeguard their future. Strange, said one of my aides, that the man with the sanest question in Hong Kong is in a mental hospital.”Chris Patten Financial Times

Non Chinese literate friends, please simply switch to English Version provided by LOUSY Google Translation

Please participate in the unregistered demography survey of visitors at the right hand side bar. You are: ?

敬請參與在右下方的不記名訪客分佈調查問卷,你是: ?

Monday, May 25, 2009

童話

童話


突然想起,想聽 光良 唱的 《童話》,是幾年前常在 Email 上收到的 MTV, 有個是卡通的版本,我最印象深刻,可惜在"你喉"上,暫時沒有。




上面 MTV裡面,他們看的電影就是,中山美穗 的《情書》,中山美穗演的 渡邊博子,到了雪山上,向她死去的未婚夫 藤井樹告別! 不喜歡有畫面的,可以點擊 《童話》凈收聽 MP3版本。




《童話》 曲:光良 詞:光良 主唱:光良

忘 了 有 多 久 
再 沒 聽 到 你
對 我 說 你 最 愛 的 故 事
我 想 了 很 久 
我 開 始 慌 了
是 不 是 我 又 做 錯 了 甚 麼
你 哭 著 對 我 說 
童 話 裏 都 是 騙 人 的
我 不 可 能 是 你 的 王 子
也 許 你 不 會 懂 
從 你 說 愛 我 以 後
我 的 天 空 星 星 都 亮 了
我 願 變 成 童 話 裏 
你 愛 的 那 個 天 使
張 開 雙 手 變 成 翅 膀 守 護 你
你 要 相 信 
相 信 我 們 會 像 童 話 故 事 裏
幸 福 和 快 樂 是 結 局
一 起 寫 我 們 的 結 局




1 comment:

the inner space said...

噢! 隻歌真喺好 OUTdated,喺我啲老餅至突然想聽聽!

唔好睇有畫面的你喉youtube,
齋聽你造youmaker隻歌尚可!